הנה כמה מהמאכלים המסורתיים והפופולריים ביוון:
סובלקי (Souvlaki) - קבב עגל רך או עוף, מטוגן על מנגל ומגיש על פיתה עם ירקות וצ'טני מתובל.
טזאציקי (Tzatziki) - סלט יווני מרענן מבוסס על יוגורט, תרד ומלפפון.
מוסקה (Moussaka) - מנה מסורתית המשלבת שכבות של בצל, תפוחי אדמה, בשר טחון ורוטב פומט.
סאלט קרטיקי (Greek Salad) - סלט מקומי מרענן הכולל עגבניות, מלפפון, בצל סגול, פלפלים, גבינת פטה וזיתים.
דולמה (Dolma) - עלים ממולאים בתערובת של פטרוזיליה, פיסטוקים, אורז ותבלינים.
בקלבה (Baklava) - קינוח יווני מתוק המורכב משכבות של גלידה, אגוזים וסירופ מתוק.
סגרוה (Saganaki) - גבינה יוונית מטוגנת בשמן, שמגישים בתוך לימון ומפוזרים עליה תבלינים.
אלה רק כמה מהמאכלים הטיפים ביוון, והמטבח היווני מלא בעוד מגוון רב של טעמים ומנות טעימות.
ביוון ישנן מסעדות מושלמות שמציעות את המטבח היווני המסורתי באופן אותנטי וטעים. הנה רשימה של מסעדות מומלצות לאכילת אוכל יווני ביוון:
Το Ψαροταβέρνα του Μπάκη (To Psarotaverna tou Bakis) - מסעדה סופר אותנטית באתונה שמתמחה בדגים ומנות יווניות ים תיכוניות.
Ο Ψαράς του Βοτσαλάκι (O Psaras tou Votsalaki) - מסעדה מקומית בפראסה באי פארוס, המציעה מנות דגים טריים ואוכל יווני מסורתי.
Ταβέρνα Ο Παράδεισος (Taverna O Paradisos) - מסעדה מומלצת בסנטוריני, המציעה אוכל יווני מסורתי עם נוף מרהיב לים האגאי.
Κοκκίνη Βρύση (Kokkini Vrysi) - מסעדה בכפר באפוס, המציעה אוכל יווני מסורתי עם נוף מהמם להרי פלפונס.
Ουζερί Μέντε (Ouzeri Mente) - מסעדה בטסלוניקי, שבה אפשר למצוא מנות יווניות טריות ומקומיות עם אווירה נעימה ושוקקת.
Ταβέρνα Βαρδαρούσια (Taverna Vardarousia) - מסעדה בקריניא, שבה ניתן ליהנות מאוכל יווני מסורתי באווירה נעימה ושקטה.
Ο Κάβουρας (O Kavouras) - מסעדה מקומית בלאריסה, המציעה אוכל יווני מקומי וטעים במחירים סבירים.
כאשר בוחרים במסעדה יוונית, חשוב לבדוק שהיא מציעה מוצרים טריים ואיכותיים, ושהיא מכינה את המנות בדרך מסורתית ואותנטית.